BİZE ULAŞIN (0533) 335 34 48
BİZE ULAŞIN (0533) 335 34 48
BİZE ULAŞIN (0533) 335 34 48
BİZE ULAŞIN (0533) 335 34 48

Yıkım Kırım İşleri Ekibi®
Moloz Hattı Moloz Atım Moloz Alımı
(0533) 335 34 48
Whatsapp Hattı

Duvar Kırım

Alt yapı hizmet kapsamı bakımından duvar kırım ve moloz alma işlemleri için başvurularınızı yapabilirsiniz.

Duvar Kırma İşlemi Nedir?

Bir ev, iş yeri ya da herhangi bir yapıda duvar kırma işlemi olabilir. Yani duvarı olan ve kırma işlemi gereken her yerde bazı araçlar kullanılarak işlemler yürütülmektedir. Hangi alanda kırma yapılacaksa öncesinde belirli bir işlem sırası ve planı yapılması son derece kritiktir.

Güvenlik Açısından Önlemler

Bir alanda kırma işlemi yapılacaksa öncelikle o alandaki güvenlik kontrollerini yapmak gerekir. Bu alan küçük bir duvarı bile kapsasa kırma işleminin neden olacağı durumlar tahmin edilerek hareket edilmelidir. Duvarın bağlı olduğu bir temel alan varsa, diğer yerlere de etki etmesin diye doğru alan kırılmalıdır. Ayrıca duvar yıkma işlemi doğru araçlarla beraber yapılmalıdır. Gereksiz yere zarar verecek olan uygulamalardan kaçınmak gerekir. Firmamız bünyesinde yapılan duvar kırma işlemlerinde baştan sona titizlikle işlemler yürütülür. Tüm yakın çevrede risk olabilecek durumlar hesaplanarak bir hareket planı oluşturulur.

Nereye Moloz Dökmek Yasak?

Bir alanda kırma veya yıkma işlemi yapılınca, ortaya çıkan birikinti moloz olarak tanımlanır. Molozun niteliği değişebilmektedir, yapıda hangi malzeme varsa buna göre bir değişkenlik olacaktır. Molozların döküm alanlarında sınırlama getirilmesi ve yasaklar konulması, zararı engellemeye yöneliktir. Örneğin yeşil alanlar, ormanlara dökülmesi yasaktır. Kimyasal maddelerin kurutucu etkisi canlılara zarar verebilir.  Ayrıca yol kenarlarına dökmek de yasaktır. Olası bir dağılma halinde yol yapısında bozulmalarla beraber kaza nedeni olabilir. Kaldırımlardaki molozlar da yine başkalarının kullanım alanını engellediği için ve yine çevreye zarar olduğundan yasaklanmıştır. Yine çöp içerisine de dökülmesi yasaklanmıştır. Çünkü ağır malzeme olduğu için çöplerin kaldırılmasını ve temizlenmesini zorlaştırabilir.

Nereye Şikayet Edilir?

Bahsedilen yasaklı alanlara moloz döküldüğünü gören kişiler, ilçe belediyelerine, Çevre Şehircilik Bakanlığı’na şikayet edebilmektedir.  Bir alandaki hatalı moloz dökme işleminde bu iki kurum temelde cezai işlem yapma hakkına sahiptir.  Eğer bu durum dışında kendi talepleriniz için moloz atma talebiniz varsa da firmamıza başvuru yapabilirsiniz. Size en kısa sürede güvenli şekilde yanıt verilecektir.

Leave a Reply